Word lid Bestel gratis

Het Beweegpad en Middelburg beweegt!

Bewegen is goed voor iedereen en moet daarom voor iedereen mogelijk zijn. In de Middelburgse wijk Griffioen is er sinds 2014 Het Beweegpad. 

Het heeft een totale lengte van 2,4 km. en is onderverdeeld in drie routes van 800 meter. In de routes zijn toestellen en het straatmeubilair opgenomen  voor oefeningen. U kunt individueel gebruik maken van deze voorzieningen of deelnemen in groepsverband.  Het succes van Het Beweegpad Griffioen is opgemerkt in andere Middelburgse wijken en heeft geleid tot de oprichting van een nieuwe stichting Middelburg Beweegt.

De praktische doelen van de stichting zijn: kwalitatief goede en uniforme beweegactiviteiten in de buitenlucht in elke wijk. De stichting streeft ernaar de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden. Dit doen we door zoveel mogelijk gebruik te maken van de natuurlijke omgeving en het aanwezige straatmeubilair. Vrijwilligers met kennis en kunde van sport, bewegen en gezondheid begeleiden de groepen. Inmiddels zijn er in diverse wijken verschillende groepen actief. In de wijk Nieuw Middelburg op het Marijkeplein  kunt u gebruik maken van diverse fitnessapparaten en sinds kort staat er op het Meiveld ook een fitnesspark.

Meer informatie kunt u vinden op de website.

Heeft u nog vragen over Middelburg beweegt? Of is er bij u in de buurt ook een laagdrempelige beweegactiviteit geschikt voor mensen waarvoor de meeste aangeboden activiteiten niet haalbaar zijn, buiten de COPD-training om, dan hoor ik dat graag van u. Dat kan via de mail: zeeland@regio.longfonds.nl

Anne Tazelaar

Bestuurslid rayon Zeeland van het Longfonds

Bestuurslid Stichting Middelburg Beweegt