Word lid Bestel gratis

Terugblik bewegen op contactdag - 1 augustus 2017

Het was een gezellige dag in het Grand Café Getij waarin “Bewegen moet” centraal stond. 

We hebben dan ook niet veel stil gezeten. Na de eerste kennismaking onder het genot van een kopje koffie / thee zijn we gaan sjoelen. Voor velen was het spelen op de poffertjes- en de bloemetjesbak een nieuwe ervaring. Sjoelclub ’t Getij bedankt!

Over de lunch hadden we ook niets te klagen. 
Er was voor ieder wat wils, met als extraatje een soepje, kroket en fruit toe.


                                                                                                                       
Tijd voor een middagdutje was er niet. Het was een prachtige dag dus we konden lekker naar buiten.              

Rond 13.00 uur kwamen de eerste deelnemers van Stichting Middelburg Beweegt al binnen druppelen, want die middag werd er gezamenlijk gewandeld. Er was keuze uit 3 verschillende afstanden.   De route was een deel van het ommetje: Water en Land ’t Zand-Stromenwijk.                                                                                                                                

De wandelgroepen werden, zoals altijd, begeleid door deskundige vrijwilligers van Stichting Middelburg Beweegt.

Eén groep is in Park Toorenvliedt gebleven. Daar ging de heer Jo Hasevoet, gepensioneerd fysiotherapeut, verder in op waarom bewegen zo belangrijk is, zeker voor mensen met een longziekte. We hebben genoten van de natuur en ervaren wat een bepaalde oefening voor je kan betekenen. Allemaal oefeningen die je zonder extra middelen zelf thuis kunt doen, om bijkomende nevenaandoeningen te beperken. De andere groep liep onder leiding van Piet Kruithof, ook gepensioneerd fysiotherapeut en begeleidster Elly een wat uitgebreider rondje waarbij de deelnemers op bijzondere elementen in de omgeving werd gewezen.

Er was volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Na het wandelprogramma hebben we gezamenlijk nog wat gedronken.
Kortom het was een geslaagde dag!

Deze dag is mede mogelijk gemaakt dankzij de subsidie van de Nationale Stichting voor het algemeen belang van Chronische Longpatiënten, de inzet van vrijwilligers van het Longfonds, Sjoelclub ’t Getij en Stichting Middelburg Beweegt én dankzij FYSIcO Nadorst, voor de rolstoel die we konden gebruiken, die Tania duwde.

Bedankt allemaal!